luni, 28 februarie 2011

Buchetul de mireasa

  Buchetul de mireasa este unul dintre acele detalii care are o foarte mare insemnatate pentru mireasa.  
  Semnificatia ancestrala a buchetului miresei  consta in credinta straveche ca mirosul florilor alunga spiritele rele, aducand  noroc si prosperitate celei care il poarta. In Roma Antica, atat mirele cat si  mireasa purtau cate un buchet de nunta care simboliza fertilitate si intrarea  intr-o „viata noua”.
  Florile care ar trebui sa se regaseasca in buchetul de mireasa sunt acelea care au o semnificatie deosebita pentru aceasta. Toate florile au frumusetea si  gingasia lor. Important este care sunt cele mai frumoase pentru tine.
  In ceea ce priveste traditiile de nunta, una dintre cele mai cunoscute este  traditia aruncatului buchetului miresei. Aceasta se intampla de obicei dupa servirea tortului la restaurant. In  spatele miresei trebuie sa se adune fetele nemaritate inca. Superstia spune ca  aceea care va prinde buchetul aruncat de mireasa peste cap, se va casatori  urmatoarea.










duminică, 27 februarie 2011

Invitatiile de nunta

  Daca nu vrei sa te casatoresti in secret ci vrei o nunta in care sa fie prezenti rudele, prietenii, toti cei dragi tie, atunci va trebui sa te gandesti din timp la invitatii. Uneori invitatiile de nunta sunt atat de frumoase incat cei care le primesc aleg sa le pastreze mult timp.
  Invitatiile de nunta reprezinta cartea de vizita perfecta pentru nunta ta. Prima impresie conteaza! Cand alegeti invitatiile trebuie sa stiti ca acestea trebuie sa reflecte stilul si personalitatea dumneavoastra. 
  Inspiring Events va asteapta cu o gama variata de modele la preturi atractive. Pentru mai multe detalii ne poti contacta pe adresa noastra - inspiring_events@yahoo.com sau telefonic - 0723.191.589. Mi-ar face o deosebita placere sa ne intalnim si sa organizam impreuna nunta la care ai visat mereu!





















joi, 24 februarie 2011

Sa vorbim despre flori - IRISUL

  Ruda cu frezia si gladiola, irisul are aceeasi forma de sabie a tijei. Florile mari, bogate, cu trei niveluri, au culori diferite, dintre care cea mai cunoscuta este albastru-mov cu centrul galben. Numele florii este grecesc. Una din semnificatiile cuvantului este aceea de curcubeu facandu-se referire la bogatia coloristica a florii. 
  Simbolistica
  Civilizatiile antice au facut din iris una dintre principalele flori folosite in cultul misterelor dedicate zeilor.
  In multe parti ale lumii, irisul a jucat rolul de planta sacra. La egipteni se numara printre cele sapte flori de cult care se utilizau in ceremoniile religioase. La greci, era floarea Herei, zeita stapana, sotia lui Zeus. 
  Irisul este asociat originalitatii, datorita infatisarii aparte si numarului mare de culori pe care le afiseaza. Este considerat floare regala si nobila, o floare a ideilor noi, insemnand si usurinta de a comunica. 
  Istorie
  Una dintre cele mai vechi reprezentari ale irisului se afla pe o fresca a Palatului Cnossos, avandu-l in prim plan pe regele-preot slujind divinitatii, inconjurat de irisi, lucrati in relief.
  In Egipt a fost adus de Tutmosis al III-lea, in urma unei campanii de cucerire in Asia Minor. Dintre toate florile luate ca prada, alaturi de alte bogatii, irisul a impresionat faraonul atat de mult, incat a construit pentru el o gradina speciala. 
  Irisul de culoare galbena este astazi floarea emblema a orasului Bruxelles.
  Cod floral
  Floarea de iris este considerata, in principal, un mesager al dragostei. Poate insemna o declaratie, dar, cel mai des un semn al reamintirii sentimentelor de iubire. Este floarea ce trebuie aleasa si pentru a anunta o dezvaluire ce-i priveste pe cei doi parteneri: cerere in casatorie sau dorinta de a avea un copil. Ea nu anunta decat schimbarile fericite. Poate sugera transformarea prieteniei in sentimente mai puternice. Pentru cupluri ea reprezinta o declaratie de iubire mereu reinnoita. 
  
  






miercuri, 23 februarie 2011

Sa vorbim despre flori - LALEAUA

  Lalelele au tije lungi, care tin florile ca niste cupe in culori variate alb, galben, violet, roz, rosu, negru. Datorita frumusetii ei, laleaua se numara printre florile asociate dragostei.
  Florile culese nu suporta sa stea mult timp fara apa. Inainte de asezarea in vaze se taie putin din capatul tijelor, sub apa. Puneti lalelele in vaze inalte pentru a evita aplecarea tulpinii. 

  Simbolistica
  Laleaua se numara printre florile asociate dragostei. Semnificatia ei are insa nuante aparte. Reprezinta constanta sentimentelor, rezistenta lor, in ciuda timpului si a diferitelor obstacole, lipsa compromisului. 
  Crestinismul da lalelei o conotatie diferita. Ea reprezinta vanitatea. Avand o frumusete trecatoare,lalelele pot simboliza si autoamagirea, ignorarea realitatii, iluzia, incapatanarea.

  Istoria
   In Persia, laleaua este considerata floarea dragostei perfecte, nascuta din sangele unui tanar erou care s-a jertfit pentru implinirea iubirii sale. Adevaratul loc de provenienta al lalelor este Turcia. Fiind floarea nationala a Olandei, acestia au sarbatorit cu fast implinirea a 400 de ani de la importarea alalelelor in tara. In Romania are loc evenimentul care se tine in perioada aprilie-mai la Pitesti numit "Simfonia lalelelor".

  Cod floral
  Daruirea lalelelor poate fi interpretata ca un gest de dragoste, daca acestea sunt rosii. Florile de culoare galbena simbolizeaza iubirea fara de speranta sau imposibilitatea unei impacari. Lalelele patate se evita atunci cand o relatie sentimentala se afla la debut pentru ca ele indica dorinta de a experimenta, nu o dragoste serioasa. Acestea sunt potrivite pentru o relatie cu o oarecare vechime semnificand bucuria, lipsa plictiselii. Laleaua alba poate reprezenta siguranta si intelegerea intalnita in cuplu. Nu sunt nici prea colorate, nu au nici un miros puternic dar cu toate astea raman florile potrivite pentru ocaziile speciale. Nu este nevoie de o ocazie speciala pentru a putea oferi un buchet de lalele albe. Datorita gingasiei si frumusetii lor lalelele albe pot fi oferite ori de cate ori avem posibilitatea sa o facem demonstrandu-ne astfel sentimentele purtate persoanei iubite.

  Daca planificati o nunta primavara plina de culoare si prospetime lalelele sunt potrivite pentru un asemenea eveniment. In combinatie cu alte flori precum frezii, irisi, anemone sau zambile se pot obtine aranjamente vesele, pline de culoare.
  Daca nu v-am convins sa alegeti frumoasele lalele pentru evenimentele importante din viata dumneavostra sunt convinsa ca urmatoarele fotografii va vor convinge. 









  

marți, 22 februarie 2011

Sa vorbim despre flori - GAROAFE vesele si colorate

  Se stie despre flori ca sunt simbolul universal al iubirii. Ce nu se stie este ca ele poarta semnificatii atat de subtile si atat de complexe, incat simplul gest de a oferi o floare spune mai mult decat mii de cuvinte.
  Florile ne insotesc fiecare eveniment important al vietii : nu se poate imagina o nunta, o aniversare, o sarbatoare fara flori. sunt flori "interzise" si flori "recomandate", flori care coplesesc si flori care fac doar act de prezenta. Monden, de amploare sau intim, orice eveniment cere prezenta unei flori.
  Exista flori care cer scuze, flori care pregatesc o despartire, flori care roaga si flori care impun. 
  Va invit pe calea aceasta sa ne reamintim mesajul sau mai bine spus mesajele pe care le poarta fiecare floare in parte caci fiecare are mai multe semnificatii diferite, nu numai in functie de destinatar si de momentul in care sunt daruite, ci si tinand cont de combinatia de culori aleasa ori de numarul de fire puse intr-un buchet.
  Voi incepe astazi prin a va vorbi despre GAROAFE, flori care imi plac foarte mult desi in Romania nu se bucura de atentia cuvenita.


Aranjament cu garoafe vesele si colorate realizat in cadrul atelierului de design floral organziat de Flowers Garden.
  Garoafele sunt cel mai des asociate cu ciucurii datorita petalelor lor prinse la baza intr-o teaca dupa care se desfac la inflorire. Acestea au frunze ascutite de o parte si de alta a tulpinii. In functie de specie garoafele pot prezenta un miros placut, specific acestora, sau pot fi inodore. Ele pot avea o inaltime cuprinsa intre 50 si 80 de centimetri dar adesea sunt intalnite ca avand o inaltime de 25-45 de centimetri. Cu ajutorul hibridizarii astazi s-a ajuns la un numar impresionant de varietati de garoafe. Pot avea culoarea rosie, alba, galbena, roz sau pot fi multicolore.
  Simbolistica
  De-a lungul istoriei se obisnuia sa se daruiasca garoafe pentru a rasplati faptele iesite din comun, deosebite. In prezent garoafele se ofera ca rasplata calului invingator la hipodrom. Pentru crestini ea reprezenta suferinta si durerea fiind florea Sfintei Fecioare.
In functie de tinuturile in care ne aflam putem spune ca si simbolistica garoafelor albe se schimba. In unele regiuni ale Europei garoafele albe sunt considerate aducatoare de noroc sau, deopotriva, al ghinionului. In epoca interbelica acestea erau asociate rafinamentului si distinctiei. Odata cu trecerea timpului garoafele albe nu au mai fost la fel de apreciate considerandu-se a fi florile mahalalei.
  Istorie
  In cultul greco-roman garoafele erau florile cele mai adorate fiind dedicate zeilor supremi. In secolul al XIII-lea a fost descoperit un document prin care se atesta capacitatile de scadere a febrei cauzate de ranile deschise si se foloseau pentru cruciati intr-un amestec de flori de garoafe cu vin. Mai tarziu garoafele au devenit simbolul statului american Ohio in anul 1904 in amintirea celui de-al 25-lea presedinte al Americii.
  Cod floral
  Semnificatiile garoafelor sunt clare si specializate. Ele pot fi oferite atat la ocazii fericite cat si celor mai putin fericite. In anumite contexte ele pot reprezenta despartirea. Tot garoafele sunt si florile amintirii celor disparuti.
  Garoafa rosie reprezinta dragoste sincera, garoafa roz pal arata admiratia, garoafa rosu-purpuriu se asociaza reprosului si arata o dragoste capricioasa. garoafele patate, albe si roz, exprima un refuz in dragoste. Cele albe si portocalii sunt flori ale prieteniei. Garoafele galbene sunt considerate un semn al dispretului sau al geloziei. Garoafa este o floare profesionala; se poate darui colegilor ca mesaj de felicitare.
In Occident, este cadoul preferat pentru absolventi. O supertitie recenta sfatuieste sa nu se ofere garoafe artistilor, pentru ca ele atrag ghinionul. 
  Garoafele albe pot transimte sentimente de iubire sau de dragoste pura. Ele inseamna pastrarea credintei si fidelitatii sau a amintirii. In anumite contexte garoafele albe pot fi asociata cu comemorarea celor ce nu mai sunt printre noi. Cand cuplul intampina dificultati, garoafele albe poarta mesajul iubirii.

  In continuare voi posta cateva imagini cu aranjamente florale realizate din garoafe, cele in nuante de verde si mov sunt preferatele mele! Sper ca aceste aranjamente colorate sa va inspire si sa va determine sa alegeti garoafele pentru urmatorul eveniment important din viata dumneavoastra. 





  In cazul in care bugetul evenimentului nu va permite sa apelati la flori mult prea scumpe, puteti face un aranjament deosebit de frumos, bazat pe garoafe. Sunt disponibile tot anul, inflorite nu isi pierd frumusetea decat dupa o buna bucata de timp, iar atunci cand sunt grupate impreuna aduc foarte mult a bujori.







Cand se fac nunti in 2011

    Daca esti o viitoare mireasa in cautarea celei mai potrivite date pentru nunta ta nu uita sa consulti calendarul ortodox inainte de orice. 
    Daca iti doresti o nunta iarna, dupa Boboteaza si Sfantul Ion, te poti grabi pana pe data de 27 februarie.
   Urmatoarea perioada este potrivita pentru o nunta de primavara. Dupa Pastele din 2011 si dupa Saptamana Luminata, poti face nunta in luna mai pana pe 19 iunie 2011.


    Pentru o nunta de vara aveti la dispozitie perioada 2 iulie – 31 iulie 2011. Dupa Adormirea Maicii Domnului poti face nunta incepand cu data de 20 august, consulta cu atentie calendarul pentru a evita sarbatorile mai mici din aceasta perioada. Daca iti doresti din tot sufletul o data anume pentru nunta ta, iar in calendar este vreo sarbatoare, mergi si vorbeste cu preotul.   
   Iubitorii anotimpului toamna pot opta pentru o nunta in acest sezon incepand cu 1 septembrie 2011 pana pe 13 noiembrie 2011. 

   Pe scurt, in 2011 nu se fac nunti:
  • In zilele de post.
  • In zilele praznicelor imparatesti si in ajunul lor.
  • In saptamana lasatului de carne (28 februarie - 06 martie 2011).
  • In Postul Sfintelor Pasti (07 martie - 23 aprilie 2011).
  • In Saptamana Luminata (24 aprilie - 30 aprilie 2011).
  • In Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (20 iunie - 28 iunie 2011).
  • In Postul Adormirii Maicii Domnului (1-14 august).
  • In Postul Nasterii Domnului (14 noiembrie - 24 decembrie).
  • De la Nasterea Domnului pana la Botezul Domnului (25 decembrie - 6 ianuarie).  
    

Aranjamente florale