sâmbătă, 5 martie 2011

Sa vorbim despre flori - ORHIDEEA

  Orhideele sunt cele mai numeroase dintre plantele cu flori si cele mai elegante. In toata lumea sunt cunoscute peste 30.000 de specii de orhidee. Exista flori foarte mici si flori de dimensiuni fabuloase; unele au un miros puternic si rezistent, altele nu au deloc miros.
  Simbolism
  Orhideea reprezinta pasiunea, iubirea si aventura, rareori se asociaza dragostei cuminti. Este simbolul pasiunii interzise, iubirii imposibile si fara viitor. Semnifica fascinatia si dependenta. Promite fericirea, dar, de multe ori, amageste.
  In Extremul Orient, ea era cunoscuta ca planta a fertilitatii. Era considerata si ocrotitoarea copiilor. In China, ea reprezenta inocenta copilariei. In Franta si in Italia se faceau vraji de magie neagra cu ajutorul orhideei. In America, ea era purtata ca aducatoare de noroc. Pentru europeni, orhideea era imaginea luxului, a vietii rafinate si a abundentei.
  Istorie
  Intr-o scriere a lui Confucius, placerea de a revedea, dupa o lunga absenta, un prieten drag este comparata cu aceea pe care o putem simti intrand intr-o incapere plina de orhidee. Orhideea era considerata in intreaga Asie o floare a bucuriei folosita mai ales in serbarile primaverii.
  Orhideea este floarea nationala a Singaporelui din anul 1981. Alte state care au emblema nationala orhideea sunt: Belize, Ecuador, Honduras, Venezuela.
  Cod floral
  Orhideea este simbolul afectiunii. Ea reprezinta iubire rafinata, sofisticata.
  Orhideea alba poarta mesajul iubirii pure, neinteresate.
  Orhideea rosie poate semnifica iubirea ca pricina de suferinta; tot ea este simbolul seductiei. Reprezinta un cadou potrivit pentru ziua femeii, 8 Martie.
  Orhideele galbene sunt purtatoarele mesajului iubirii pure.












 

Niciun comentariu: