joi, 31 martie 2011

Tortul de nunta

  De la nici o nunta nu poate lipsi tortul! Traim intr-o lume preocupata de moda si de tot ce este nou. Prin urmare, tortul pentru nunta nu poate sa ramana in urma, viitorii miri urmarind si tendintele in materie de torturi atunci cand isi planifica nunta. Daca in materie de gust fiecare are preferintele lui, in ceea ce priveste aspectul tortului de nunta majoritatea mirilor doresc un tort deosebit, unic. 
  Comandarea tortului se face cu cateva luni inainte iar aceasta trebuie asortat stilului nuntii precum si aranjamentelor florale. 
  Am evidentiat cateva idei pe care le consider deosebite in imaginile ce urmeaza!
  Enjoy!!!

   



























luni, 21 martie 2011

Must have - Candy bar

  Una dintre cele mai fierbinti tendinte in materie de idei unice pentru nunta in acest sezon este bufetul de bomboane sau CANDY BAR.
  Imi plac foarte mult dulciurile si sunt sigura ca si voua va plac la fel de mult! Ideea de a avea un candy bar langa fantana de ciocolata sau chiar in locul acesteia mi se pare foarte originala. Inchipuiti-va o masa cu multe bomboane colorate si vesele, boluri de limonada racoritoare, cupcakes, cosuri cu fructe proaspete si multe altele. Invitatii dumneavoastra se pot bucura de acest rasfat pe toata durata petrecerii in cantitatea pe care o doreste fiecare. 
  O idee inspirata pentru cei care vor sa dea o nota copilaroasa nuntii lor, un plus de culoare locatiei si vor sa-si surprinda invitatii cu ceva wow!!! 
  Love is sweet! Have a treat!



  









Aranjamentul zilei



marți, 15 martie 2011

Cursuri de design floral

  Asa a inceput totul. M-am inscris la un curs de design floral si m-am indragostit de lumea minunata a florilor. Primul atelier s-a tinut in data de 12 iunie 2010. A fost ziua in care am facut cunostinta cu designerul florist Stefan Ditu, Veronica Stancu si Ana Maria Peretianu, trei oameni minunati care au fost alaturi de noi pe toata durata cursurilor si nu numai. De atunci am participat la aproape toate atelierele si am invatat foarte multe lucruri despre aranjamentele florale, ingrijirea florilor, materialele necesare si multe altele. Ziua de duminica avea sa fie cea mai asteptata zi din saptamana, pentru ca urma sa ma duc la Bucuresti, sa ma intalnesc cu fetele de la curs si sa ne jucam cu florile pe care Stefan le pregatea din timp. Flori vesel colorate ne intampinau de fiecare data la intrarea in cafenea. Fiecare atelier este o ocazie unica de a face cunostinta cu flori si stiluri diferite de design floral. Va recomand aceste cursuri cu drag! Sunt perfecte pentru a va petrece ziua de duminica intr-un mod foarte placut si relaxant! Cursurile se tin o data la doua saptamani la Lente si Cafea (Str. General Proporgescu, nr.31, Bucuresti). 

































duminică, 13 martie 2011

Marturiile de nunta

  Marturiile de nunta reprezinta un mod foarte elegant de a multumi oaspetilor care au fost alaturi de voi in aceasta zi speciala. Oferindu-le aceste mici semne de apreciere va asigurati ca nunta voastra va fi o zi de care, cei prezenti, isi vor aminti cu drag de-a lungul anilor. 
  Desi ideea de a darui marturii de nunta invitatilor este relativ noua se pare ca aceasta traditie dateaza din secolul al XVI- lea. 
  Se crede ca aristrocatia europeana a dat startul acestei traditii, daruindu-le invitatilor bomboniere de dimensiuni mici, din cristal, portelan sau metale pretioase. Bombonierele contineau, in general, cuburi de zahar, semnificand bogatia, deoarece zaharul era considerat un produs scump si pretuit doar printre bogati. Cu timpul, pretul zaharului a scazut, traditia de a oferi acest gen de marturii devenind accesibila si populatiei.   
  Marturiile se prezinta de obicei sub forma unor saculeti cu bomboane glazurate. Fiecare saculet are cinci bombonele, acestea simbolizand sanatatea, fericirea, fertilitatea, viata lunga si belsugul.
  Astazi, marturiile de nunta pot fi orice obiect care este in ton cu preferintele mirilor si tema aleasa de aceastia pentru aceasta zi speciala.