miercuri, 23 februarie 2011

Sa vorbim despre flori - LALEAUA

  Lalelele au tije lungi, care tin florile ca niste cupe in culori variate alb, galben, violet, roz, rosu, negru. Datorita frumusetii ei, laleaua se numara printre florile asociate dragostei.
  Florile culese nu suporta sa stea mult timp fara apa. Inainte de asezarea in vaze se taie putin din capatul tijelor, sub apa. Puneti lalelele in vaze inalte pentru a evita aplecarea tulpinii. 

  Simbolistica
  Laleaua se numara printre florile asociate dragostei. Semnificatia ei are insa nuante aparte. Reprezinta constanta sentimentelor, rezistenta lor, in ciuda timpului si a diferitelor obstacole, lipsa compromisului. 
  Crestinismul da lalelei o conotatie diferita. Ea reprezinta vanitatea. Avand o frumusete trecatoare,lalelele pot simboliza si autoamagirea, ignorarea realitatii, iluzia, incapatanarea.

  Istoria
   In Persia, laleaua este considerata floarea dragostei perfecte, nascuta din sangele unui tanar erou care s-a jertfit pentru implinirea iubirii sale. Adevaratul loc de provenienta al lalelor este Turcia. Fiind floarea nationala a Olandei, acestia au sarbatorit cu fast implinirea a 400 de ani de la importarea alalelelor in tara. In Romania are loc evenimentul care se tine in perioada aprilie-mai la Pitesti numit "Simfonia lalelelor".

  Cod floral
  Daruirea lalelelor poate fi interpretata ca un gest de dragoste, daca acestea sunt rosii. Florile de culoare galbena simbolizeaza iubirea fara de speranta sau imposibilitatea unei impacari. Lalelele patate se evita atunci cand o relatie sentimentala se afla la debut pentru ca ele indica dorinta de a experimenta, nu o dragoste serioasa. Acestea sunt potrivite pentru o relatie cu o oarecare vechime semnificand bucuria, lipsa plictiselii. Laleaua alba poate reprezenta siguranta si intelegerea intalnita in cuplu. Nu sunt nici prea colorate, nu au nici un miros puternic dar cu toate astea raman florile potrivite pentru ocaziile speciale. Nu este nevoie de o ocazie speciala pentru a putea oferi un buchet de lalele albe. Datorita gingasiei si frumusetii lor lalelele albe pot fi oferite ori de cate ori avem posibilitatea sa o facem demonstrandu-ne astfel sentimentele purtate persoanei iubite.

  Daca planificati o nunta primavara plina de culoare si prospetime lalelele sunt potrivite pentru un asemenea eveniment. In combinatie cu alte flori precum frezii, irisi, anemone sau zambile se pot obtine aranjamente vesele, pline de culoare.
  Daca nu v-am convins sa alegeti frumoasele lalele pentru evenimentele importante din viata dumneavostra sunt convinsa ca urmatoarele fotografii va vor convinge. 









  

2 comentarii:

Evelina spunea...

vaaaaii, laleaua, floarea mea preferata :)Foarte frumos blogul tau, felicitari! Iti transmite prospetime...

Alina spunea...

Multumesc Evelina! Si mie imi plac fff mult lalelele in special cele mov :)